Over Lie

Ik ben naar de aarde gereisd in 1974, opgegroeid in Leiden en Brummen. Studeerde Mode in Amsterdam, en reisde daarna door heel Azië. Mijn passie voor natuur en bewustwording is er sinds ik mij kan herinneren. Ik had de eerste  Citroën HY oldtimer Food Truck met zelfgemaakte delicatessen van het land. Emigreerde vervolgens naar het mooie en warme Portugal om samen met mijn hartsvrienden in onze community te leven en heb daar negen jaar avonturen beleefd. Met onder andere een zelfgemaakte poffertjeskraam, een eigen restaurant, healing en massage praktijk, een huiskamer restaurant op het platteland, een Permacultuur tuin en veel dieren.

Freedom Kitchen Lie Hoogenberk gezond intuïtief vegan koken en kookworkshops

“Mijn vrienden lachten mij vroeger uit, toen ik zei dat mijn favoriete maaltijd spaghetti met ketchup was”

Nu is gezond en vooral erg lekker koken al meer dan 19 jaar mijn passie

Inmiddels een nieuw decennia in Nederland. Waar ik aan de Amsterdam Filmschool een verstilde documentaire maakte. Ik initieerde in mijn buurt met buurtbewoners een natuurlijke buurttuin. Coachte jarenlang mensen via YouTube die door een energetische shift gingen. En ik ben gaan onderzoeken waarom ik zo geniet van het koken van heerlijke gezonde maaltijden en de vrijheid die ik daarbij ervaar. Zodat jij daar je voordeel mee kan doen.

Voor ik de vrijheid in mezelf ontdekte…

…had ik een eigen restaurant in een pittoresk dorpje in Portugal
Kookte ik volledig vanuit mijn intuïtie en passie. Heb ik meer over mezelf geleerd dan in tien jaar tijd. En realiseerde ik mij dat behalve koken, en mensen bij elkaar brengen, ik weer trouw aan mezelf wilde worden zodat ik andere mensen kon laten zien en ervaren wat hun échte magie is.

…woonde ik in onze eigen community in Portugal
Samen met mijn hartsvrienden op een prachtige plek in de natuur waar veel mensen zich toe aangetrokken voelden om tot zichzelf te komen. En waar de rust, ruimte en natuur de grote aantrekking was om te leren open te staan voor jezelf in relatie tot anderen.

Creative plant-based cooking
Paladar Restaurant Lounge-Bar
High tea ceremonie

Jouw natuurlijke potentieel

Ik geloof dat we het meeste en mooiste uit onszelf, anderen en de natuur halen als we holistisch en creatief naar het leven, ons lichaam en onze mind kijken en die observeren. En de aangeleerde en vaak culturele conditioneringen bewust worden zodat we eindelijk ons prachtige authentieke en expressieve zelf kunnen zijn.

Het is mijn visie en ervaring dat de natuur alles biedt wat we nodig hebben, als we maar écht kijken, leren en wat we zien en ervaren dagelijks toepassen. Deze wijsheid in je dagelijks leven integreren is de uitdaging die ik zelf met nieuwsgierigheid, creativiteit en aanpassingsvermogen toepas en aan anderen leer.

Ik heb de afgelopen twintig jaar met vallen en opstaan geleerd wat wel en niet werkt. Waar ik me beter bij voel en hoe ik de flexibiliteit behoud om jong van geest en met een lenig lichaam door het leven te gaan. De laatste paar jaar heb ik mij verdiept in de Chinese en natuurvoedingsleer, Human Design, en de ritmes van de maan. Ik geloof dat een combinatie van de wijsheid van het lichaam, de sterren en de planeten, de aarde en ons innerlijk weten de gouden combinatie is om je natuurlijke potentieel tot zijn recht te laten komen.

Intuïtief koken is een heel creatief en praktisch middel om ál deze ingrediënten samen te brengen en naar een hoger plan te tillen. Maar ook dansen, lachen, genieten en je thuis voelen zijn hierin heel belangrijk. Met je lichaam, de aarde en met anderen verbinden is in mijn ogen de basis van ons bestaan. Dan wordt je leven bruisend en energiek!

Wie is Lie?

Kok, kook psycholoog, intuïtief- kook en eet coach, recept ontwikkelaar, food waste fotograaf, creatieve keuken omdenker en BewustSmaker

Ik heb één grote liefde: Ik ben verliefd op het kokende en etende leven. 

En het is mijn gave om op een heel luchtige en hands-on manier het mooiste in ingrediënten en jou naar boven te halen, waardoor jij ook je prachtige zelf kan zijn. En je dit in je dagelijkse en professionele leven kan gaan integreren. Een ontdekkingsreis vol met Practical Magic waarin ingrediënten de keukentools zijn waarmee je direct ervaart wat écht met jou resoneert.

Lange tijd kookte ik met de behoefte aan goedkeuring. Ik creëerde niet afgestemd op wie ik écht ben. Van binnen praatte mijn innerlijk met me, maar ik paste die wijsheid niet toe in de praktijk. Terwijl ik niets liever wilde dan mezelf van binnen vertrouwen en vervuld voelen. Niet met eten, maar door mezelf toe te staan helemaal mezelf te zijn zonder te hoeven presteren.

Lie’s Freedom Kitchen is ontstaan door mijn eigen bewustwordingsproces. En de behoefte aan hele concrete, energetische en lichaamsgerichte gewoonten.

Zonder te pushen geef ik ruimte voor de magie van het moment. Ik heb daardoor oog voor wat er vandaaruit ontstaat. Met mijn energie nodig ik jou en alles waarmee je werkt uit om helemaal tot zijn recht te mogen komen. Wanneer je jouw eigen talenten ontdekt, haal je die ook makkelijker naar boven bij de verse kruiden in je vensterbank, de wensen van je klanten en je geliefden aan je keukentafel. Zodat je maaltijden maakt waar je lichaam ‘Mmmm…’ tegen zegt.

Ik geloof dat ruimte geven aan het integreren en verankeren van deze transitie in je lijf je helpt makkelijker en authentieker jezelf te zijn.

Door bewuster om te gaan met wat jou wérkelijk voedt, zowel fysiek als energetisch, leer ik je weer te vertrouwen op wat je van binnen waarneemt. Waardoor je volledig thuiskomt in jezelf, je vanuit rust geïnspireerd creëert en je vervult voelt.

“Ik geloof dat het leven (in de keuken) een groot avontuur is om te ervaren en inzicht te krijgen in onze diepe schoonheid en die te delen.”

Wat ik doe

Koken is al meer dan 19 jaar mijn passie. Het leukste vind ik het om anderen te inspireren en te leren hoe je nog veel lekkerder, creatiever en super makkelijk gezond kunt koken in je eigen keuken.

Ik geef je praktische tips en tools hoe je dit dagelijks kunt toepassen. Je hoeft niet je best te doen, wat je doet is al goed genoeg. Creatief en gezond koken is een manier om daar letterlijk de vruchten van te gaan plukken. Zodat jij nog veel meer van jouw eigen creatieve vrijheid gaat proeven.
Ik leer je meer te luisteren naar jouw lichaam en wat het (in de keuken) nodig heeft door je intuïtie in je leven aan het roer te zetten.

Ben je intuïtief, maar heb je behoefte aan meer inspiratie en out-of-the-box tips om nóg gezonder en lekkerder te koken?

Of wil je samen met je team, partner of vrienden een kookworkshop of coaching op maat? Neem dan contact met mij op door een e-mail te sturen naar: lie@freedomkitchen.nl