Freedom Kitchen intuïtief vegan online kooklessen

Mijn keuken is mijn navelstreng

Hoe vrij voel jij je in je keuken? Van een navelstaarder naar een vrije vogel met de voeten op de grond.

Hoe vrij voel jij je in je keuken?

Ik heb mezelf best vaak afgevraagd waarom koken zo belangrijk voor mij is. En elke keer concludeer ik twee hoofdredenen. De eerste is omdat ik het ontzettend leuk vindt. Koken geeft me elke dag weer de mogelijkheid om me creatief te uiten en daarmee mezelf en anderen te voeden en inspireren. En de andere reden is omdat koken mij direct verbindt met een gevoel van belonging, een basis is mezelf. Een thuiskomen in mijn eigen energie, ondersteund door de aangename sfeer en zintuiglijke geborgenheid van de keuken. Ik kwam tot de conclusie dat dit eigenlijk als een soort navelstreng aanvoelt. Een noodzakelijke verbinding die mij direct helpt te aarden en dichtbij mezelf helpt te blijven.

Misschien herken je dit gevoel, maar heb je daar nooit zo bij stilgestaan dat koken voor jou ook een noodzakelijke basisbehoefte is. Een behoefte die uitnodigt tot expressie geven aan wie jij ten diepste bent. Hoe jij je voelt en wat je daarin nodig hebt.

 

De uitdaging blijven aangaan.

Ik ben een ram en mijn ascendant is kreeft. Het is voor mij vaak een uitdaging om de balans te vinden tussen mijn vurige enthousiaste en avontuurlijke ram en mijn huiselijke en verzorgende kreeft die het liefst thuis op de bank zit of in de keuken lekker aan het experimenteren is. Vaak heeft de vurige ram mijn kook avonturen op wilskracht neergezet. Vanuit enthousiasme en plezier, maar ook met power en gewoon gaan met die banaan. Dat was zo met mijn Citroën HY Foodtruck die ik in 2004 begon, en met het community leven dat ik met mijn hartsvrienden in Portugal leefde. Ik ben een absolute early adapter, ik zie en creëer trends en heb ook nu een hele andere kijk op voeding, horecaconcepten, de wereld en hoe we holistischer met haar kunnen omgaan. De kreeft in mij voelt dat het tijd is om mijn visie meer met de wereld te gaan delen, in plaats van op de bank te blijven zitten. Ze wil de ram graag sturen en meenemen in de liefdevolle verbinding van de navelstreng en die (hoe kwetsbaar dit ook voelt) meer naar buiten gaan richten. De ram staat te springen om te verbinden met anderen, samen te werken, te spelen en alle plannen uit te voeren. Het is tijd om de helende en verzorgende energie mee te nemen in mijn visie en hoe ik de toekomst zie.

Want ik zie de toekomst vrolijk en sprankelend tegemoet.

 

Hoe breng je jouw visie de wereld in?

Wat ís jouw visie? Voel je hem ook? Of weet je juist nog niet precies wat jouw ‘ding’ helemaal is? 

Wil je authentieker jezelf zijn? Ook meer sprankeling en vervulling in je (kokende) leven? Jouw visie veel meer neer gaan zetten en belichamen? Jezelf meer liefhebben met jouw helende talenten? 

Want afgezien van mijn praktische kooktalenten is koken voor mij dagelijkse healing. En ik geloof dat we healers en early adapters nodig hebben om de wereld van binnen naar buiten te transformeren. Alles zit al in ons. We hoeven er alleen naar te luisteren, te observeren en te herkennen wat er nodig is om die talenten naar buiten te brengen.

Ik ben er voor je om dat helemaal met en vanuit jouw eigen unieke visie en vibe te gaan neerzetten en je daarin te begeleiden. Je mag me alles vertellen en vragen in een gratis verkenningsgesprek.

Gerelateerd

Freedom Kitchen lichaamsgericht leven

‘Hallo lichaam, hoe gaat het met jou?’

Merk jij ook dat je lichaam moeite heeft met bepaalde situaties? Voedsel dat je niet makkelijk verteerd? Zegt je maag vaak tegen je: ‘Dit had je beter niet kunnen eten, ik blaas er helemaal van op.’ Of ervaar je nog niet zo’n bewuste verbinding met je lijf?