Glutenvrije pompoen pannenkoekjes

Pompoen Pannenkoekjes

Glutenvrije Pompoen Pannenkoekjes

Deze pompoen pannenkoekjes maakte ik tijdens een kookdemo in de winkel van Oogst in Leiden.
Oogst is een ‘van de boer op je bord’ winkel’, met verse groenten uit je buurt die je ter plekke, in je eigen stad kunt kopen. Ik ben een enorme fan van dit principe, want ik had jaren geleden al de droom dat we als stedelingen veel dichterbij de natuur zouden komen en wat zij te bieden heeft. Oogst is een initiatief dat met open armen wordt ontvangen. En daar word ik heel blij van.

Ik maakte de pompoen pannenkoekjes met ingrediënten uit de winkel.

De pompoen heb ik in de oven gegaard tot hij zacht is, maar makkelijker en sneller is het om die te stomen. Pureer de zachte pompoen stukken en je hebt puree!

Je hebt nodig voor 4 pers:

     

      • 150 gr. boekweitmeel

      • 2 eieren voor meer fluff, maar kan ook zonder

      • 270 ml plantaardige amandel- of havermelk

      • 175 gr pompoen puree (van te voren in de oven zónder olie gebakken of gestoomd)

      • 2 el ahornsiroop

      • 1 tl bakpoeder

      • 1 tl pumpkin spice of Good Spice (kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel)

      • flinke snuf zout

    • evt. vanille extract
     

    Meng alle droge ingrediënten (boekweitmeel, bakpoeder, specerijen en zout) in een kom door elkaar. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten in een andere kom en klop de eieren luchtig. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng alles goed door met een garde. Voeg naar smaak meer zoet, of zout toe. Laat het beslag 20-30 min. staan.

    Verhit een koekenpan op medium vuur en doe er een beetje kokosolie in. Schenk wat beslag in de pan en bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten aan elke kant tot je wat luchtbelletjes ziet, en ze licht bruin zijn geworden.

    Maak een stapeltje op een omgekeerd bord in een pan met een laagje zacht kokend water om ze warm te houden. Of eet ze direct met de Pumpkin Drizzle erover!

     

    Pumpkin Pancake Drizzle

    Dit is een heerlijke romige, eiwitrijke en licht zoete saus voor over de glutenvrije pompoen pannenkoekjes.

    Je hebt nodig: 

       

        • 3 flinke el witte tahin

        • 2-3 el lichte agave siroop

        • niet teveel water (afhankelijk van jouw voorkeur voor een dikkere of dunnere saus)

        • snuf zoutvlokken

        • eventueel zwart sesamzaad

      Blend alles tot helemaal smeuïg en romig. Als de tahin gaat klonteren kan je iets meer water toevoegen tot het een gladdere emulsie wordt.

      Drizzle over de Pompoen Pannenkoekjes en strooi er wat zwart sesamzaad overheen.

       

      Enjoy!

       

      Lie’s Kook Club

      Elke dinsdagavond van 18:00 uur – 19:00 uur. 

      Ik leer je creatiever, en zónder recept te koken. Zó lekker dat iedereen die meedoet na de les zijn bord aflikt!

      Kook een GRATIS kookles mee. Geef je hier op!

      Gerelateerd

      Glutenvrije pompoen pannenkoekjes

      Pompoen Pannenkoekjes

      Glutenvrije Pompoen Pannenkoekjes Deze pompoen pannenkoekjes maakte ik tijdens een kookdemo in de winkel van Oogst in Leiden.Oogst is een ‘van de boer op je