Freedom Kitchen Lie Hoogenberk gezond intuïtief koken vegan kookworkshops

Tagliatelle met romige vegan paddenstoelen saus

Eindelijk lekker gezond vegan koken met haverroom. Deze tagliatelle met romige vegan paddenstoelen saus is supersnel klaar en heel makkelijk!

Wat als het makkelijk kan?

Heb je zin in een lekkere romige én niet te zware pasta? Deze tagliatelle met romige paddenstoelen saus is vegan waardig, creatief en nét even anders dan andere pasta sauzen. Supersnel klaar en heel makkelijk! Je zal geen dipje krijgen na het na het eten van deze verrukkelijke pasta. Maar je lekker licht blijven voelen. 

Dit recept is ontstaan door te experimenteren met haverroom.

De paddenstoelen saus komt goed tot zijn recht met tagliatelle, of elke andere lint pasta.

25 min.
2 pers.

Je hebt nodig:

  • Tagliatelle 3-4 nestjes
  • ½ bakje kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
  • Bimi of ½ broccoli, in de lengte in smalle stronkjes
  • 1 ui, in de lengte in reepjes
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Gedroogde porcini
  • 1 pakje haverroom
  • Vegan geraspte kaas
  • Tijm
  • 1 citroen
  • Verse basilicum
 

Zet een pan met ruim water op voor de pasta. Of doe gekookt water in een grote pan.
Week de poricini in een klein beetje heet water en zet apart.

Bak de ui op medium hoog vuur in olijfolie. Doe halverwege de knoflook erbij.
Voeg wat extra olijfolie toe en doe de in dunne plakjes gesneden kastanjechampignons erbij. Bak tot ze bruin zijn. Haal alles uit de pan en zet apart.

Doe nu wat zout in de pan en voeg de pasta toe als het water kookt.

Veeg de koekenpan waar je de ui, knoflook en champignons in hebt gebakken schoon. Laat de pan op het vuur staan en doe er wat olie in. Bak de hier de bimi of de lange broccoli stronkjes op middelhoog vuur in.

Terwijl de pasta kookt en de bimi/broccoli gaart maak je de romige saus.

Neem een steelpan en doe er wat olijfolie in. Houdt het vuur laag. Knijp het vocht uit de geweekte porcini en voeg toe. Bewaar het vocht. Roer om tot het aroma sterker wordt. Voeg het hele pakje haverroom toe, samen met de gebakken kastanjechampignons. Doe er een snufje droge of plukje verse tijm bij. En neem een flinke hand vegan geraspte kaas en roer die er doorheen. Hier wordt de saus dikker door.

Proef! En voeg zout toe naar smaak. De kaas maakt het ook al op smaak, kijk wat je lekker vindt.

Giet de pasta af zodra die al dente is. Strooi wat zout over de bimi/broccoli. Meng de saus door de pasta (of andersom). Leg een hoopje pasta op een diep bord en drapeer de bimi/broccoli er overheen. Rasp er wat citroenrasp en zwarte peper over, en leg er een paar blaadjes basilicum op.

Enjoy!

Hieronder de video van de kookles waar we dit recept met elkaar maakten.


Gerelateerd

Freedom Kitchen lichaamsgericht leven

‘Hallo lichaam, hoe gaat het met jou?’

Merk jij ook dat je lichaam moeite heeft met bepaalde situaties? Voedsel dat je niet makkelijk verteerd? Zegt je maag vaak tegen je: ‘Dit had je beter niet kunnen eten, ik blaas er helemaal van op.’ Of ervaar je nog niet zo’n bewuste verbinding met je lijf?