Freedom Kitchen Vegan Libanese boekweit recept

Libanese boekweit recept

Dit is een verrassende combinatie van zachte boekweit en vegan gehakt op smaak gebracht met Libanese bloemkoolkruiden. Echt verrukkelijk!

2 pers.
30 min.

Dit is een verrassende combinatie van zachte boekweit en vegan gehakt op smaak gebracht met Libanese bloemkoolkruiden. Echt verrukkelijk!

Je hebt nodig:

  • Een half pakje vegan gehakt
  • Voorgekookte boekweit voor twee personen
  • 5 bladeren Chinese kool, grof gesneden
  • 1 ½ cm stuk verse gember, fijngehakt
  • 1 dunne courgette in schijfjes
  • 1 handje verse postelein, grof gehakt
  • 1 ½ tl. Libanese bloemkoolkruiden van Nadia en Merijn
    (Korianderzaad, munt en gemalen piment)
  • 2 el sojasaus
  • 1 ½ el mirin

 

Kook of stoom de boekweit in niet te veel water in 20 minuten gaar met de deksel erop. En zet van het vuur af om na te wellen.

Bak eerst de witte stukken van de Chinese kool, verse gember en de courgette gedurende vijf minuten in wat olie in een koekenpan. Voeg dan het vegan gehakt en de Libanese kruiden toe. Het gehakt hoeft alleen een beetje opgewarmd te worden, anders wordt het te droog. Schenk de sojasaus en de mirin erover en voeg de voorgekookte boekweit toe.

Meng alles goed door elkaar en laat de boekweit (weer) warm worden, of serveer het lauw.

Proef!

Kijk of je de verhoudingen qua smaak vindt kloppen. Misschien mis je wat zout, voeg dan nog een beetje extra sojasaus toe. Doe er als laatste de postelein doorheen. Die slinkt namelijk zo snel dat je het vuur direct kan uitzetten. Zo blijft hij ook mooi lichtgroen. Als het niet het seizoen is voor postelein kan je een andere bladgroente gebruiken die snel slinkt zoals rucola of spinazie.

Enjoy!

Gerelateerd

Glutenvrije pompoen pannenkoekjes

Pompoen Pannenkoekjes

Glutenvrije Pompoen Pannenkoekjes Deze pompoen pannenkoekjes maakte ik tijdens een kookdemo in de winkel van Oogst in Leiden.Oogst is een ‘van de boer op je